Kun jij nog wel een steuntje in de rug gebruiken na de kraamweek?

Wat extra support? Een luisterend oor? Hulp of advies hoe je het nu toch allemaal zelf moet doen met je baby? Dan kom ik je graag helpen door het bieden van bevallingsverlofzorg.

De naam zegt het al. In je bevallingsverlof, de periode tot 10 a 12 weken na je bevalling, kan ik je zorg komen bieden. Geheel afgestemd op waar jouw behoefte ligt omtrent de zorg voor je baby. Na je kraamweek kan deze zorg starten. Wanneer de kraamverzorgende de zorg heeft afgesloten.

In de kraamweek komt er een hoop informatie op je af. Er wordt je van alles geleerd en uitgelegd over de zorg om je baby en om je zelf in de eerste week. Ook over de periode wordt al veel gedeeld aan tips en adviezen in vogelvlucht. Ondertussen komt alles op je af en beleef je veel in een soort roes. Je bent nog aan het wennen aan je baby en je nieuwe rol als ouder, moet nog bijkomen van de bevalling en ondertussen gieren de hormonen door je lichaam. Als op dag 8 (of 10) de kraamverzorgende weg is moeten jij en je partner het allemaal zelf doen. Het blijkt toch vaak dat niet alles helemaal blijft hangen. En dat is helemaal niet gek! Maar dat kan wel voor de nodige stress en onzekerheid zorgen.

Veel moeders hebben het gevoel dat ze in een soort “gat” vallen na de kraamweek. Een verloren gevoel. Je eerste consultatiebureau bezoek is vaak rond de 4-6 weken en ook daar wordt niet alles altijd even grondig besproken. Soms sta je er als moeder echt helemaal alleen voor. Vooral als de kring om je heen niet zo groot is of druk met andere verplichtingen. Ook voor vaders kan dit een zware periode zijn, soms alleen al de struggles die bij je partner zichtbaar zijn, is een hele kluif. Kortom: het is niet niks, zo een klein wondertje nieuw in je leven!

Hoe fijn is het als je juist in deze periode nog terug kan vallen op een professional? Dat is precies wat ik jou wil bieden.

Waar kan bevallingsverlofzorg bij helpen?

 • Slaap tips en adviezen
 • Baby voedingstips en adviezen, zowel borst als flesvoeding
 • Verzorgings tips, trucs, adviezen (denk daarbij o.a. aan het badderen van je baby, nageltjes verzorgen, draagtips, etc)
 • Huilgedrag van je baby
 • Onzekerheid bij de ouder(s)
 • Luisterend oor
 • Korte of “andere” kraamweek gehad. (bijvoorbeeld door ziekenhuis opname, adoptie, e.d.)
 • Herhaling van onderwerpen uit je kraamweek, of onderwerpen/handelingen die je hebt gemist
 • En alles waar je ook maar vragen of twijfels over hebt omtrent jou en je baby!

Kortom; vele vragen die kunnen opkomen of situaties die zich kunnen voordoen waarbij het fijn kan zijn dat er even een professional bij je langs komt en met je mee spart, mee denkt, mee kijkt, tips en adviezen geeft waar nodig en met je beoefent waar je nog behoefte aan hebt.

Extra voordelen van bevallingsverlofzorg:

  • Laagdrempelig
  • Geen verwijzing nodig
  • Laag uurtarief
  • Inzetbaar vanaf week 2 t/m week 12 na je bevalling, wanneer jij dat fijn vindt
  • Aantal uren zelf te bepalen, of dat nou 1 uurtje is of 10 of meer of van alles er tussen in!
  • Zorg volledig af te stemmen op jouw behoefte

Merk ik dat ergens meer aandacht voor nodig is of dat er een specifieke professional/specialist nodig is, denk aan; huisarts, verloskundige, kinderarts, osteopaat, lactatiekundige, fysiotherapeut, slaapcoach, draagdoek consulent, etc, dan zal ik je die ook adviseren.

Ik kan jou helpen met waar mijn expertise ligt vanuit mijn professie als kraamverzorgende, als verpleegkundige, sociaal pedagogisch werker, docent babymassage, trainer babytaal en mijn ervaring als moeder van 3 kinderen.

Kortom; een hele bundel aan babyervaring waar jij op mag vertrouwen!

Heb je interesse in bevallingsverlofzorg? Neem dan contact met mij op en ik zal kort met je door nemen per mail of telefonisch waar je tegen aan loopt. Vervolgens plannen we een kennismaking in. Tijdens de kennismaking luister ik naar je behoefte, nemen we door hoe de tijd met je baby er tot nu uit ziet (zwangerschap, bevalling, kraamweek) en waar ik je mee kan helpen. We bekijken samen hoe de zorg eruit komt te zien, wat ik voor je kan betekenen en hoeveel uren we daarvoor willen gebruiken. Vervolgens plannen we de bevallingsverlofzorg uren in.

Ook als je nog zwanger bent en het je sowieso fijn lijkt deze zorg te krijgen in de eerste 12 weken met je baby, na de kraamweek, kun je mij al benaderen. Dan plannen we al een kennismaking in de zwangerschap.

Bevallingsverlofzorg is een nieuw concept wat ik heb opgezet omdat ik, na jaren te werken met ouders en vele ouders om mij heen te hebben gesproken, merk dat hier behoefte aan is. Het is er nog niet op deze manier, dus vandaar dat ik hier mee ben gestart. Zodat alle ouders voortaan vol vertrouwen kunnen starten in het ouderschap.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Wat andere ouders zeggen op de vraag; Had jij bevallingsverlofzorg willen hebben in de tijd dat jouw kindje nog baby was?

Als ik toen dit aanbod had gekregen? Ja! Zeker na mijn eerste. Dan komt er zo een stortvloed over je heen aan emoties en informatie. Ik had dit toen zeer prettig gevonden.

Had mij fantastisch geleken! Wat extra zorg was zo fijn geweest. Een luisterend oor, iemand die je bemoedigd, zegt dat je het goed doet en dat het inderdaad zwaar kan zijn. Helpen daar waar nodig

Ik had het heel fijn gevonden als ik meer informatie na de kraamweek had ontvangen. Ik vond het erg pittig allemaal en was erg onzeker. Meer informatie over bijvoorbeeld; buikkrampjes, in slaap helpen, dragen, kolven, nagelverzorging, etc, in de vorm van een wekelijks contact moment had erg fijn geweest

Kennismaking

Ca 1 uur. Bij je thuis. Doorspreken van informatie, situatie in kaart brengen en samen een plan afstemmen.

€25

Bevallingsverlofzorg

Bij je thuis. Uren in te plannen na de kraamweek.

€40 per uur

Online bevallingsverlofzorg

Contact via video calls.

€30 per uur

Reiskosten

vanaf 10 kilometer buiten mijn postcode
Reistijd max 45 minuten vanaf mijn postcode

€0,19 per km

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.